Inschrijvingen 46ste Savanne Rally officieel van start

1. (23.00 uur) Inschrijvingen voor 46ste Savanne Rally 2024 officieel van start

AUTOSPORT – De Surinaamse Auto Rally Klub heeft dinsdag de inschrijvingen geopend voor de 46ste editie van de Savanne Rally. Dit prestigieuze evenement, dat inmiddels een vaste waarde is in de Surinaamse autosport, zal plaatsvinden van 8 tot en met 11 november 2024.
Ryan Benimadho en Vishay Hardwarsing, de uitzetters van dit jaar, richten zich op een deelnemersveld van 60 equipes die het volledige parcours zullen afleggen. De deelnemers in de S-klasse worden hierbij niet meegerekend. “Deelnemers in deze klasse doen alleen mee vanaf de start tot het moment dat de deelnemers de savanne in gaan.”
Hoewel een deelname van 100 equipes een ideaal scenario zou zijn, geeft Hardwarsing aan dat dit door verschillende factoren waarschijnlijk niet haalbaar is. “Vanwege de economische situatie van het land en andere omstandigheden zijn we realistisch in onze verwachtingen en stellen we ons tevreden met 60 volledige deelnemers”, aldus de uitzetter.
Geïnteresseerden kunnen zich vanaf dinsdag inschrijven tot en met 4 november, waarna ze kunnen deelnemen aan de loting voor een startnummer. De definitieve sluiting van de inschrijvingen is op 6 november, maar deelnemers die zich dan nog aanmelden, krijgen een toegewezen startnummer. De rally start bij de International Mall of Suriname en eindigt bij Ardac International aan de Martin Luther Kingweg.…[+]

Foto: Uitzetters Ryan Benimadho en Vishay Hardwarsing werken hard aan de voorbereidingen voor de 46ste Savanne Rally 2024.