Meer dan duizend toeristen klagen Britse TUI aan na bacteriële infecties

6 (02.00 uur)Nachtmerrie in plaats van droomvakantie

BERLIJN – Meer dan 1.100 vakantiegangers willen een rechtszaak aanspannen tegen reisorganisator TUI nadat ze ernstig ziek werden op vakantie in Kaapverdië. Honderden van hen moesten volgens The Mirror zelfs naar het ziekenhuis. In totaal hebben 1.107 Britten zich aangesloten bij een klacht tegen TUI, zo schrijft The Mirror. Zij trokken in de afgelopen drie jaar allemaal met de reisorganisatie naar Kaapverdië voor een luxueuze vakantie. Maar ze kregen bijna allemaal te maken met ernstige maag- en darmklachten. Honderden van hen moesten zelfs naar het ziekenhuis gebracht worden. Ze liepen bacteriële infecties op zoals E. coli, salmonella en shigella. De groep die de reisorganisator wil aanklagen, zou al enige tijd groeien. Onlangs sloot zich nog een groep van 40 toeristen aan. Elf van hen werden in het ziekenhuis opgenomen na hun verblijf in Riu Palace Santa Maria in Kaapverdië dit jaar. Door de jaren heen werden er in dat hotel bijna 400 gasten ziek, van wie 60 in het afgelopen jaar. Het Riu Funana-hotel rapporteerde 218 gevallen, en Riu Cabo Verde zag 192 gevallen.

De 57-jarige Britse Diane Taylor is één van de slachtoffers die zich uitspreekt in The Mirror. Zij verbleef in augustus samen met haar echtgenoot John in het Riu Palace Santa Maria. Na een vijftal dagen kreeg ze last van ernstige diarree, pijn, rillingen, vermoeidheid en had ze een verminderde eetlust.

Volgens het koppel waren de standaarden in het hotel ver beneden het vereiste niveau. Zo vonden ze bijvoorbeeld kakkerlakken in hun hotelkamer. De vrouw was ook bezorgd om onder meer de voedselveiligheid in het hotel. “Zonder twijfel is dit een vakantie die we nooit zullen vergeten. Het was de slechtste vakantie ooit. Alles wat mis kon gaan, ging mis. Vanaf het begin werden onze sleutels van de kamer niet geactiveerd en de kamer was niet schoon en in een slechte staat van onderhoud. Het was echt verschrikkelijk en ik heb me die dagen nog nooit zo ziek gevoeld. Ik was niet in staat om te eten door de buikkrampen en misselijkheid”, vertelt ze aan The Mirror. (De Telegraaf)…[+]