Frustratie voor PSG-trainer Luis Enrique na punt tegen PSV

(13.00 uur) PSG

VOETBAL – Paris Saint-Germain-trainer Luis Enrique kon amper geloven dat zijn ploeg er dinsdagavond niet in slaagde PSV te verslaan in de Champions League (1-1). Tot frustratie van de Spanjaard miste de Franse kampioen kans op kans in het Parc des Princes.

“Dit is moeilijk te accepteren. Ik weet dat dit bij voetbal hoort, maar dat voelt niet altijd eerlijk. We waren de gehele wedstrijd beter dan PSV”, zei Luis Enrique na afloop op de persconferentie in het stadion in Parijs. Ousmane Dembélé was misschien wel de ongelukkigste afmaker bij de Fransen. In de eerste helft schoot hij op de lat, in plaats van beheerst binnen te werken. En even later ramde hij de bal in kansrijke positie hard over. Ook Bradley Barcola en Lee Kang-in kregen de bal er niet in.

“Een gebrek aan efficiëntie heeft ons opgebroken. En misschien ook wel een gebrek aan geluk”, concludeerde Luis Enrique, zonder daar al harde conclusies aan te verbinden. “Ik ga niet over individuele spelers praten. Het is mijn verantwoordelijkheid dat we hier niet gewonnen hebben.” In de extra tijd leek PSG toch nog drie punten te gaan pakken, na een tackle van Olivier Boscagli. Maar toen de scheidsrechter de beelden had gezien, draaide hij die beslissing terug. De PSV-verdediger speelde de bal, al was niet iedereen bij PSG het daarmee eens.

Vragen over dat vermeende penaltymoment ging Luis Enrique uit de weg. “Ik heb niets over dat moment te zeggen. Nee, over de scheidsrechter praat ik niet.” Door het gelijkspel heeft PSG vier punten uit de eerste drie wedstrijden en over twee weken wacht een lastig duel met Atlético Madrid. “Ja, er is reden om bezorgd te zijn”, zei Luis Enrique. “Het ziet er nu allemaal niet al te goed uit. Maar het is aan mij om dat te veranderen. En daar ga ik alles voor doen.” (Nusport)

Foto: Omdat zijn team niet de drie punten haalde tegen PSV wekte dit frustratie op bij Luis Enrique. (Foto: ESPN) …[+]