LeBron en Bronny James zorgen voor primeur

1. (23.00 uur) LeBron en Bronny James zorgen voor primeur

 

BASKETBAL – LeBron en Bronny James waren dinsdag het eerste vader-zoonduo in de NBA en alle camera’s waren op ze gericht. De twee genoten van de bijzondere primeur, maar benadrukten dat de aandacht niet had gehoeven.

Een golf van opwinding ging door de Arena in Los Angeles toen de 39-jarige vader en zijn twintigjarige zoon in het tweede kwart samen in het veld kwamen. Duidelijk hoorbaar zei LeBron tegen Bronny: “Voel je de intensiteit? Speel gewoon zonder na te denken. We hadden een klus te klaren”, vertelde LeBron na het duel van Los Angeles Lakers met Minnesota Timberwolves bij ESPN koeltjes over het unieke moment. Niet eerder speelden een vader en zoon in dezelfde wedstrijd van het reguliere NBA-seizoen.

“Ik heb zo veel tijd doorgebracht in deze competitie en was daardoor vaak niet thuis”, zei LeBron. “Om dan nu dit moment te kunnen delen met mijn zoon… Dit is iets wat ik nooit meer vergeet. Maar we probeerden er geen circus van te maken”, benadrukte LeBron. “Het moest niet allemaal om ons draaien. We wilden dat het team beter ging spelen. Dat hielden we in gedachten.”

De bijzondere avond van LeBron en Bronny kreeg extra glans door een overwinning op Minnesota Timberwolves. Het werd 110-103. LeBron, die begon aan zijn 22e NBA-seizoen, was goed voor zestien punten. Bronny en LeBron speelden zo’n tweeënhalve minuut samen. “Ik probeerde me niet te focussen op alles wat er om me heen gebeurde”, zei Bronny. “Ik wilde vooral geen fouten maken. Maar ja, ik voelde absoluut de energie en ik waardeer de steun die de fans mij en mijn vader geven.”

Onder veel basketbalkenners is er kritiek over het meespelen van Bronny. Hij zou nog niet goed genoeg zijn voor de NBA. Zij beweren dat hij alleen dankzij zijn vader een plekje in de selectie van de Los Angeles Lakers heeft gekregen. (Nusport)

Foto: Bronny James (r) probeert langs een speler van Minnesota Timberwolves te gaan, terwijl LeBron James de speler van Minnesota Timberwolves hindert. (Foto: NBC) …[+]