Real Madrid mist in Clásico waarschijnlijk ook Rodrygo

31c25785-9d37-47fb-b559-0ea555e4d6b8.avif (1200×800)

VOETBAL – Real Madrid-aanvaller Rodrygo heeft een spierblessure opgelopen in zijn rechterheup. Dat meldde de Madrileense club donderdag op de clubsite. Daardoor mist de Braziliaan waarschijnlijk de topper tegen FC Barcelona van zaterdag. Carlo Ancelotti kan in de Clásico ook niet beschikken over doelman Thibaut Courtois, die dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund opnieuw geblesseerd raakte. De Belgische doelman miste begin oktober ook al twee wedstrijden.

Courtois en Rodrygo waren dinsdag allebei nog basisspelers in de met 5-2 gewonnen ontmoeting met Borussia Dortmund in de Champions League.

Bij FC Barcelona kreeg Frenkie de Jong woensdag in het Champions League-duel met Bayern München een halfuur speeltijd. De Jong kwam dit seizoen nog niet vaak in actie bij de Catalaanse club. De 27-jarige Oranje-international liep in april van dit jaar een enkelblessure op. De blessure hield De Jong maanden aan de kant, waardoor hij het EK moest missen.

Barcelona is koploper in La Liga met 27 punten uit 10 duels. Real Madrid volgt op de tweede plaats met 3 punten minder. (NOS)

 

Foto: Rodrygo heeft een spierblessure opgelopen in zijn rechterheup en mist daardoor waarschijnlijk de topper tegen FC Barcelona van zaterdag. (Foto: FS) …[+]