Surinaamse jongens domineren in eerste IGS-basketbalwedstrijd

3. (21.00 uur) Surinaamse jongens winnen eerste IGS

BASKETBAL – Het Surinaamse jongensbasketbalteam heeft donderdag zijn eerste wedstrijd tijdens de Inter Guyanese Spelen (IGS) overtuigend gewonnen van Guyana. Suriname domineerde de ontmoeting en behaalde een ruime zege met 90-40.

Al in de eerste speelperiode werd duidelijk dat Suriname een maatje te groot was voor zijn westelijke buurland. Met een sterke start eindigde de eerste periode met een voorsprong van 23-8. In de tweede periode werd de voorsprong verder uitgebouwd, waardoor Suriname de rust inging met een comfortabele 41-16 tussenstand. In de derde speelperiode bleef Suriname de wedstrijd volledig controleren, met een stand van 60-22 voordat het de wedstrijd glansrijk afrondde.

Bondscoach Mickey Elstak benadrukte dat hij vanaf het begin voor de winst ging, ook al beschouwde hij Guyana niet als een serieuze bedreiging. “Guyana boekt vooruitgang, maar we zagen ze niet als een geduchte tegenstander”, aldus Elstak. Hij wees echter op Frans-Guyana als de grootste concurrent voor Suriname tijdens het toernooi. “Wij zijn de titelverdediger en gaan vol voor de three-peat.”

Ook het Surinaamse schaakteam heeft een overwinning geboekt tegen Guyana. Het meisjesteam, bestaande uit Maylee Tjong Tjin Joe, Shefali Creebsburg, Mary-Lou Wongsoredjo en Xue-Wen Fung, won overtuigend met 4-0. Ook het jongensteam, met spelers Dewinder Ramesar, Arnav Chotkan, Ky-Mani Wijnhard en Kevin Soetowidjojo, behaalde een zege met 2,5-1,5 tegen Guyana.

 

Foto: Het jongensbasketbalteam van Suriname. …[+]