Surinaamse spelers blinken uit in Concacaf Nations League-elftal

4.-(19.00-uur)-Surinaamse-spelers-blinken-uit-in-Concacaf-Nations-League

VOETBAL – Een geweldige prestatie: drie Surinaamse spelers staan in het beste elftal van de Concacaf Nations League-A voor oktober. Ridgeciano Haps, Sheraldo Becker en Gleofilo Vlijter verdienden hun plaats in dit prestigieuze team dankzij hun indrukwekkende spel. Suriname kwam deze maand in actie tegen Costa Rica en Guyana, met een klinkende 5-1 overwinning op Guyana en een 1-1 gelijkspel tegen Costa Rica.

Haps maakt deel uit van de verdediging, samen met Tayvon Gray en Damion Lowe uit Jamaica en Francisco Calvo uit Costa Rica. Haps blonk uit door zowel een doelpunt te scoren als een assist te geven in de wedstrijd tegen Guyana. Het doel wordt bewaakt door Andre Blake (Jamaica), die in zijn twee wedstrijden de nul hield met maar liefst elf reddingen. Het middenveld, zonder Surinaamse inbreng, bestaat uit Oscar Santis (Guatemala), Kervin Arriaga (Honduras) en Joevin Jones (Trinidad en Tobago).

In de aanval vinden we Becker en Vlijter, met als medespeler Mickael Biron uit Martinique. Becker was tegen Guyana in bloedvorm, scoorde tweemaal en gaf een assist, met in totaal zes schoten op doel. Vlijter zorgde voor het enige Surinaamse doelpunt tegen Costa Rica, wat zijn totaal op twaalf competitiedoelpunten bracht, waarmee hij zich kroonde tot Surinaams topscorer. In de twee wedstrijden speelde hij in totaal 156 minuten.

Foto: Sheraldo Becker (r) heeft met zijn twee doelpunten het beste elftal van de Concacaf gehaald. (Foto: Rakesh Parag) …[+]