Twee Iraanse militairen omgekomen bij Israëlische vergeldingsaanval

3 Twee Iraanse militairen omgekomen

IRAN/ISRAEL – Bij de Israëlische aanvallen op Iran in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee Iraanse militairen omgekomen. Dat meldt het Iraanse leger via het Iraanse persbureau TASNIM.
Het is nog niet bekend waar de soldaten zijn omgekomen. Verdere informatie daarover wordt later bekendgemaakt, meldt het persbureau. Het Iraanse buitenlandministerie noemt de aanval een “schending van het internationale recht”. Israël voerde in de nacht drie golven luchtaanvallen uit op doelen in Iran. Volgens Israël was de aanval gericht op wapenfabrieken waar raketten werden gemaakt en op luchtafweergeschut. De Israëlische legerwoordvoerder zei aan het einde van de nacht op X dat het leger “zijn missie heeft volbracht”.
Op verschillende plekken in Iran werden knallen en explosies gehoord. Het is nog niet duidelijk of dat het luchtafweergeschut was dat Israëlische projectielen onderschepte, of dat er ook inslagen van projectielen zijn geweest.

Het Iraanse leger meldde aan het eind van de nacht nog dat de Israëlische aanvallen succesvol waren onderschept en er slechts sprake was van “beperkte schade”. Volgens Iran waren de aanvallen gericht op militaire doelen in de provincies Teheren, Khoezistan en Ilam. De claims van zowel Israël als Iran zijn nog niet onafhankelijk geverifieerd.(Nu.nl)…[+]