Simkaart in vluchtauto leidde politie naar hotel in hartje Amsterdam ‘Baby Santiago direct terug in couveuse’

6 Simkaart in vluchtauto leidde

EUROPA – De ouders van baby Santiago schuilden na de ontvoering van hun kind in Frankrijk de afgelopen dagen in hartje Amsterdam. Gegevens van hun mobiele telefoons leidde de politie uiteindelijk naar een hotel op het Damrak in onze hoofdstad.

Dat heeft justitie in België zaterdagochtend op een persconferentie gezegd. De te vroeg geboren baby maakt het ‘relatief goed’.

Santiago was zeventien dagen oud toen zijn ouders, Kevin D. (23) en Cristina N. (25), hem maandagavond meenamen van de kraamafdeling van het Robert Ballangerziekenhuis in het Franse Aulnay-sous-Bois, in de buurt van Parijs. Ze staken hun kind in een zwarte zak en vluchten. Er was sprake van een race tegen de klok want Santiago, die twee maanden te vroeg is geboren, had dringend medische zorgen nodig.

De doorbraak kwam vrijdagavond rond 19.30 uur, meldde de politie in het Belgische Bergen. Telefoongegevens leidden de onderzoekers naar het Budget Hotel Neutraal in hartje Amsterdam. In een van de kamers werd Santiago in ‘relatief goede gezondheid’ teruggevonden.

De politie kwam Santiago en zijn ouders op het spoor dankzij de sim-kaart in een telefoon die werd gevonden in de vluchtauto, die in de buurt van het Belgische Charleroi werd achtergelaten. “Donderdag kwam de mogelijkheid in beeld dat ze naar Nederland waren getrokken. Al snel kregen we het gevoel dat dat het juiste spoor was,” aldus Vincent Macq, procureur van het Openbaar Ministerie van Bergen. “De telefoongegevens leidden ons naar twee hotels. We vonden daar kleine luiers. De eerste kamer was zonder succes. De tweede was raak.” (Parool)

Foto: Hotel Neutraal op het Damrak in het centrum van Amsterdam. (ANP)…[+]