Trump noemt Chinese president “briljante vent”

8 Trump noemt Chinese president

“Hij houdt 1,4 miljard mensen in een ijzeren greep”

USA/CHINA – In een interview met podcasthost Joe Rogan heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump de Chinese president Xi Jinping geprezen. “Hij houdt 1,4 miljard mensen in een ijzeren greep. Of je het nu leuk vindt of niet, hij is gewoon een briljante vent”, zei de oud-president. In het interview zei Trump ook dat hij de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un had aangeraden geen nucleaire wapens meer te bouwen. “Je bent altijd maar aan het kernwapens bouwen. Ontspan je eens. Je hoeft dat niet te doen. Laten we wat appartementen aan je kustlijn neerzetten”, zei Trump.

Het gesprek duurde drie uur en Rogan en Trump hadden het nog over een uiteenlopende reeks van andere thema’s. Zo zei de presidentskandidaat dat hij de aanstelling van “ontrouwe mensen” betreurt tijdens zijn periode als president.

De podcast van Joe Rogan is de populairste op het streamingplatform Spotify. Hij heeft er meer dan 14 miljoen luisteraars. Rogan, die een voornamelijk mannelijk publiek aanspreekt, is populair bij zowel Democratische, Republikeinse als onafhankelijke kiezers.

Het campagneteam van de Democratische kandidaat Kamala Harris sprak eerder ook al met Joe Rogan over een mogelijk interview. Volgens een woordvoerder is het er door “planningsproblemen” nog niet van gekomen. (Nieuwsblad.be)

Foto: De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump met de Chinese president Xi Jinping. (Foto: AFP)…[+]