Green Heritage Fund Suriname bestaat 19 jaar

7 Green Haritage Fund Suriname

PARAMARIBO – De Green Heritage Fund Suriname (GHFS) viert haar 19-jarige bestaan. Al bijna twee decennia lang werkt GHFS aan de bescherming van de rijke biodiversiteit van Suriname, met bijzondere aandacht voor de kust- en mariene ecosystemen. “Wij geloven dat elke stap, hoe klein ook, telt in de strijd voor natuurbehoud. Deze passie weerspiegelt zich in alles wat we doen. Van het redden van de schattige luiaards in ons Xenarthra Rescue en Rehabilitation Center tot het bevorderen van duurzaam dolfijnen toerisme in Suriname,” zegt Monique Pool.

De toegewijde mensen die zich inzetten voor het redden van bedreigde dieren, het uitvoeren van onderzoeken en het organiseren van educatieve programma’s, doen dit met een passie die de organisatie naar grotere hoogten heeft gebracht. “Onze medewerkers en vrijwilligers zijn het hart van GHFS,” benadrukt Pool. “We zijn enorm dankbaar voor hun inzet, toewijding en liefde voor de natuur.” Door middel van educatieve programma’s, gemeenschapsprojecten en onderzoek heeft de organisatie bijgedragen aan het versterken van het milieubewustzijn in Suriname. “We willen niet alleen beschermen, maar ook inspireren,” zegt Pool, en dat doen we door de kracht van samenwerkingsverbanden en educatie.

In 2018 opende het Xenarthra Rescue en Rehabilitation Center en sinds de beginjaren zijn er meer dan 1200 luiaards, miereneters en gordeldieren uit gevaarlijke situaties gered. Daarnaast heeft het dolfijnenprogramma mensen bewust gemaakt van het belang van verantwoord dolfijnen toerisme en marine bescherming. GHFS heeft niet alleen een lokale impact gehad, maar ook een internationale. De Green Heritage Fund Suriname is een non-profitorganisatie die zich richt op educatie en bewustwording rondom het behoud van het milieu.

GHFS blijft de organisatie in Suriname die zich vooral richt op kust- en mariene gebieden, en zij zal doorgaan met strijden om unieke ecosystemen te beschermen. “Ons werk raakt niet alleen het leven van de dieren en planten die we beschermen, maar ook de gemeenschappen die afhankelijk zijn van gezonde ecosystemen. Terwijl we deze 19 jaar van inzet voor het milieu vieren, willen we een moment nemen om iedereen te danken die ons op deze reis heeft gesteund. We kunnen dit niet alleen doen. Alleen samen maken we een verschil,” benadrukt Pool…[+]