Chimaev verrast Whittaker met verbluffende finish

1. (23.00 uur) Chimaev verrast Whittaker met verbluffende finish

MMA – Khamzat Chimaev leverde een indrukwekkende prestatie af op UFC 308 in Abu Dhabi door voormalig middengewichtkampioen Robert Whittaker op dominante wijze te verslaan. Wat aanvankelijk een spannend duel leek te worden, draaide snel uit op een eenzijdige demonstratie van Chimaevs talent. In de eerste ronde dwong hij Whittaker tot een submission, wat naar verluidt leidde tot een ontwrichte kaak,  een schokkende afloop voor fans en experts.

Chimaev ging vanaf de start fel van start en gebruikte zijn krachtige worsteltechniek om Whittaker’s benen aan te vallen. Zijn constante druk liet de voormalig kampioen geen ruimte om terug te vechten. Op 3:34 in de eerste ronde zette Chimaev een face crank in, die ondanks de onvolledige vergrendeling intense pijn veroorzaakte en Whittaker dwong af te kloppen. De zeldzame blessure benadrukte Chimaev’s felheid en bevestigde zijn reputatie als een geduchte uitdager.

Het abrupte einde van het gevecht zorgde voor een schokgolf in de MMA-gemeenschap. Social media ontplofte met reacties, terwijl fans probeerden te bevatten hoe snel Chimaev een vechter van Whittaker’s kaliber had ontmanteld. Sommigen riepen direct op tot een titelgevecht voor ‘Borz’ en prezen zijn dominante overwinning op een voormalig kampioen. Anderen uitten hun bezorgdheid over Whittaker’s gezondheid en de ernst van zijn blessure.

“Khamzat Chimaev heeft zojuist bewezen dat hij klaar is voor een titelgevecht. Het domineren van een vechter als Whittaker in minder dan vier minuten is geen gemakkelijke taak”,  tweette een fan. Een andere fan reageerde: “Ik hoop dat het goed gaat met Whittaker. Dit was moeilijk om te zien.”

Chimaev’s prestatie op UFC 308 heeft de discussie aangewakkerd over zijn positie in de middengewichtdivisie. Met een record dat nu is versterkt door een overwinning op een voormalig kampioen, zijn velen van mening dat hij een titelgevecht verdient. Zijn mix van stoten en worstelen blijft tegenstanders voor grote uitdagingen stellen, en zijn vermogen om snel gevechten te beëindigen maakt hem een serieuze dreiging voor iedereen in de divisie. (Marca)

Foto: Khamzat Chimaev (b) heeft Robert Whittaker verslagen door middel van een submission. (Foto: Yahoo) …[+]