‘Wonderland @ Zoo by Night’ een geslaagd evenement

Wonder

PARAMARIBO – Het evenement ‘Wonderland @ Zoo by Night’ dat in het weekend door Skin Glanz and Crew is georganiseerd, was goed bezocht. Het was de eerste keer dat er ‘s avonds een evenement in de Paramaribo Zoo plaatsvond.

Sima Jimidar, de drijvende kracht achter de organisatie, is zeer tevreden met de opkomst en bedankte iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van het evenement. “Er is maandenlang dag en nacht hard gewerkt om ‘Wonderland @ Zoo by Night’ te organiseren, ondanks het soms slechte weer. We hebben dit uit onszelf gedaan, speciaal voor de dieren, in het bijzonder de katachtigen en de gonini’s, en voor de families in Suriname, zodat zij samen als gezin een evenement konden beleven zonder gebruik te maken van een mobiele telefoon. Een wonderland is niet wat je van de media hebt geleerd; het is voor jou. Iedereen heeft een wonderland, een imagination.”

Voor de kinderen was er een speelhoekje, en daarnaast waren er een lichtshow, eten, drinken en nog veel meer te verkrijgen. Jimidar vertelde verder dat de organisatie geen geld heeft ontvangen om dit evenement te organiseren, maar dat een groep ondernemers dag en nacht achter de schermen heeft gewerkt om dit mogelijk te maken. Voor dit evenement is de Paramaribo Zoo ook intern schoongemaakt. “Er was ook tegenwerking van verschillende overheidsinstanties en de politie, en mijn schoenen zijn kapot gegaan door het vele lopen om een vergunning aan te vragen om dit te organiseren. De prijs van de kaarten is zo laag mogelijk gehouden, zodat mensen uit alle lagen van Suriname aanwezig konden zijn. De kaartverkoop lag in handen van de Paramaribo Zoo”, aldus Jimidar.

Jimidar vertelde verder dat het loket meer dan SRD 200 duizend heeft gekost om te maken, waarbij een bedrijf gratis zinkplaten heeft geleverd en een ander bedrijf verf. De Paramaribo Zoo is verplicht de verworven fondsen te gebruiken voor iets wat duidelijk aantoonbaar is, zodat de organisatie kan zien waar het geld voor is gebruikt. Verder zal de Paramaribo Zoo uiterlijk woensdag publiekelijk bekendmaken hoeveel geld de kaartverkoop van dit evenement heeft opgeleverd.

“Dit jaar hebben we veel aan de Zoo gedaan om alles op te knappen, het is nu aan de Paramaribo Zoo om dit te onderhouden. Dit evenement zal volgend jaar terugkeren onder de voorwaarde dat de Paramaribo Zoo de verplichting van het netjes en goed onderhouden van de tuin nakomt. Middels deze overeenkomst, bevestigt de organisatie hetgeen reeds afgesproken was met R. Trustfull en zullen zij dit publiekelijk bekendmaken”, aldus de organisatie aan het bestuur van de Paramaribo Zoo. …[+]