St. Exotic Fruit Foundation wil erfcultures bevorderen

laranja-pera-rio-1kg

PARAMARIBO- In het kader van haar actieplan Plant een Fruitboom probeert de St.Exotic Fruit Foundation de bewustwording opgang te brengen ter bevorderen van Erfcultures.

In samenwerking met Brasur Plantas die de kennis en ervaring op het gebied van de fruitteelt vanuit Brazilië wil delen met de Surinaamse gemeenschap. Stellen wij belangstellenden in staat een sinaasappelboom van Braziliaanse origine, genaamd Pera Rio te planten. Maar ook voor fruittelers en potentiële fruittelers zijn er mogelijkheden weggelegd om onder onze advies en begeleiding vanaf dag 1 tot output productie na twee jaar bij te staan met de sinaasappel teelt..

OP zondag 12maart kunnen belangstellenden zich begeven naar de Zondagmarkt aan de Indira Ghandiweg om een sinaasappelboom van Braziliaanse origine te kopen met advies en begeleiding. Maar ook voor andere citrussoorten zoals de Tha-iti lemmetje wil de fruitfoundation helpen tot productie over te gaan. Brasur Plantas ondersteunt u hierbij met kennis en advies onderleiding van Fabricio Byron. Dit staat in een persbericht van de ST. Exotic Fruit foundation…[+]