Transvaal sluit eerste ronde SML ongeslagen af

VOETBAL – Transvaal sluit de eerste ronde van de competitie van de Suriname Major League (SML) ongeslagen af als koploper. Zaterdag in het Essedstadion werd gewonnen van PVV met 2-1. Na negen ronden had de ploeg 23 punten binnen geharkt.
Beide ploegen begonnen goed. Transvaal schoot in de eerste helft vier keer op het doel van PVV, waarvan twee op het doel. Doelman August Hok A Hin hield zijn doel echter schoon. PVV loste in de eerste 45 minuten twee schoten, maar geen van ze was op het doel gericht. Hierdoor gingen de teams naar de kleedkamer met een blanco score.
In de tweede helft begonnen beide teams goed, maar dit keer was Transvaal iets zakelijker in de voorhoede. In de 66ste minuut werd Dimitri Apai goed aangespeeld door Lalanie Tooy en de topscoorder van SML bracht zijn totaal op acht doelpunten. Apai stiftte de bal over Hok A Hin heen: 1-0. PVV gaf het niet op en oefende druk op de verdediging van Transvaal uit; dit leverde het team een vrije trap op. Faustino Benali belastte zich met de vrije trap en verschalkte in de 70ste minuut doelman Jerano Dap van Transvaal: 1-1.
PVV ging op zoek naar het tweede doelpunt, maar in de 75ste minuut leed Renzo Akrosie balverlies. De bal kwam aan bij Apai, die direct in de aanval ging. Hij gaf hierna de bal aan Tooy, die Hok A Hin verschalkte: 2-1. In deze score kwam er geen verandering.

Verder speelden Robinhood en Notch 1-1 gelijk. In de vijfde minuut gaf Jamilhio Rigters de voorsprong aan Robinhood, maar in de 74ste minuut maakte Marfier Hupsel gelijk. Ook de ontmoeting tussen Flora en Voorwaarts eindigde 1-1 gelijk. Voor Voorwaarts vond Toshiro Adensiba het net, terwijl Jovan Haabo het doelpunt van Flora maakte…[+]