Kanhai verwacht dat Bordo aan Frankrijk wordt uitgeleverd

Irwin_Kanhai

PARAMARIBO – Advocaat Irvin Kanhai verwacht dat Joel Martinus, meer bekend als Bordo, die momenteel in een gevangenis in Brazilië is opgesloten, aan Frankrijk zal worden uitgeleverd. Hij zegt aan de krant dat Bordo gezocht wordt door Suriname en Frankrijk.

De raadsman kent de status van de zaak in Frankrijk niet. Hij heeft wel een gesprek gevoerd met een Franse collega en die denkt dat het om een verstekvonnis tegen Bordo gaat, maar dat weet hij niet exact. Kanhai neemt aan dat Bordo door Brazilië zal worden uitgeleverd aan Frankrijk. Hij weet niet waarover de zaak in Frankrijk gaat. Kanhai zegt dat Frankrijk om uitlevering van Bordo heeft gevraagd. Ook verwacht hij dat een procedure in Brazilië voor de uitlevering op gang wordt gezet.   

Kanhai verwacht dat de strafzaak tegen Bordo normaal wordt afgewikkeld. De zaak staat komende maandag voor verdachtenverhoor. Hij wordt samen met Clifton J., Ramesh P. Prashant P. en Albert G. verdacht van overtreding van de Wet Verdovende Middelen en deelneming aan een criminele organisatie. Verder wordt hij in verband gebracht met de vermissing van de graafmachineoperator Ramrag Ramnauth.

Uit politieonderzoek is naar voren gekomen dat Bordo en Clifton J. de opdrachtgevers zouden zijn van drugs die het land zouden zijn binnengesmokkeld en het begraven van een defect geraakt drugsvliegtuig. Er kwam informatie van een anonieme getuige over de zaak van Ramnauth, die vermist wordt. Er werd aangegeven dat de vermissing te maken had met een drugszaak, waarbij een vliegtuig was begraven. Aan de hand van deze informatie deed de politie een onderzoek, waaruit de betrokkenheid van personen bij het begraven van het vliegtuig voortvloeide. Het vliegtuig zou zijn begraven, omdat het tijdens de landing defect was geraakt aan het voorwiel. Het vliegtuig had geen zitplaatsen. Een drugshond maakte wel positieve melding van drugs in het vliegtuig.

Twee verdachten, de gebroeders Prashant P. en Ramesh P., die allereerst werden aangehouden, hebben toegegeven dat zij samen met de vermiste Ramnauth betrokken waren bij het begraven van een vliegtuig. Ramnauth had de broers aangetrokken om hem te assisteren bij het begraven van het vliegtuig. Zij hebben meegemaakt dat Ramnauth een gesprek met Bordo voerde. Kennelijk chanteerde hij Bordo. WJ…[+]