Handelaars in xtc-pillen aangehouden

4

PARAMARIBO – De politie heeft twee handelaars in xtc-pillen in de kraag gevat. Het betreft Vernon Thomas K. en Raouf S., die zijn aangehouden in de omgeving van een mall in Paramaribo wegens overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Bij verdachte Vernon Thomas K. is een vuurwapen aangetroffen. Bij het doorzoeken van zijn bromfiets zijn onder het zadel twee pakketten met in totaal 2058 xtc-pillen in beslag genomen.

Bij verdachte Raouf S. zijn 35 xtc-pillen gevonden. Een zoekactie in het appartement van verdachte Vernon Thomas K. aan de Swastikaweg leidde tot de vondst van twee pakketten xtc-pillen in de koelkast, wat neerkomt op 1573 xtc-pillen. Volgens de verklaring van verdachte Vernon Thomas K. heeft hij het vuurwapen in bruikleen gehad van zijn werkgever, omdat hij als beveiliger werkt. De xtc-pillen zijn van hem en hij heeft een deel ervan verkocht aan verdachte Raouf S., die uit Nickerie kwam om de xtc-pillen te kopen.

Raouf S. heeft ook zijn verklaring afgelegd, waarin hij stelt dat hij de xtc-pillen heeft gekocht bij Vernon Thomas K. om ze door te verkopen in Nickerie. Beide mannen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek is nog gaande. WJ…[+]