Servië toont veerkracht ondanks verlies tegen Engeland op EK

Teleurstelling en trots bij Servië

VOETBAl – Bondscoach Dragan Stojkovic van Servië vond dat zijn elftal meer had verdiend na de EK-ontmoeting met Engeland. De Servische keuzeheer vermoedt dat zijn spelers de harten hebben gestolen in hun thuisland.

Servië verloor zondagavond de eerste groepswedstrijd door een doelpunt van Jude Bellingham. “Voor nu overheerst de teleurstelling van het verlies, maar iedereen die van Servië houdt, zal trots zijn. We hebben Europa laten zien waartoe we in staat zijn”, vertelde Stojkovic op de persconferentie na de wedstrijd in Gelsenkirchen.

“We hebben Engeland teruggedrongen, maar helaas hebben we hen geen pijn kunnen doen. We moeten nu met onze kin omhoog naar de volgende wedstrijd. Ons hoofddoel wordt nu om Slovenië te verslaan”, zei de oud-international van het voormalige Joegoslavië, die geen basisplek had voor ex-Eredivisionist Dusan Tadic.

Tadic legde bij de NOS al uit waarom hij niet startte en Stojkovic werd ook nog gevraagd naar zijn besluit. “Het was een tactische keuze. Ik wilde dat Dusan fris zou zijn voor een invalbeurt en ons dan verder zou kunnen helpen. We hebben voldoende aanvallende mogelijkheden. In de volgende wedstrijd zullen we er weer staan”, aldus de bondscoach.

Aleksandar Mitrovic droeg de aanvoerdersband van Servië bij zijn wissel voor Tadic over aan de ex-speler van FC Groningen, FC Twente en Ajax. “We hebben onze tanden laten zien, maar uiteindelijk hebben de eerste twintig minuten ons de das omgedaan. Pas na het tegendoelpunt kwamen we echt tot leven. Na de rust speelden we veel beter en moediger. We hadden minimaal een punt verdiend”, vertelde de spits van het Saoedische Al-Hilal. (VI)

Foto: Dusan Tadic (r) is teleurgesteld over de nederlaag tegen Engeland. (Foto: ESPN)

…[+]