Suárez is Núñez dankbaar voor geste op weg naar Copa América

Luis Suárez conversa con Darwin Núñez durante un entrenamiento de la selección uruguaya en el Mundial de Qatar. EFE/ Rodrigo Jiménez

VOETBAL – Luis Suárez (37) is door bondscoach Marcelo Bielsa van Uruguay opgeroepen voor de Copa América in de Verenigde Staten en zal daar zijn vertrouwde rugnummer dragen, al lijkt Darwin Núñez de eerste spits te worden.

Suárez maakt zich op voor zijn vijfde en waarschijnlijk laatste Copa América. Uruguay begint het toernooi volgende week maandag tegen Panama in het Hard Rock Stadium, nabij Miami. De spits van Inter Miami zal waarschijnlijk niet in de basis staan bij La Celeste. De 138-voudig international (68 treffers) ontbrak in de drie oefeninterlands richting de Copa América en was voor het laatst te zien in het shirt van Uruguay in november vorig jaar. Sinds het WK in Qatar deed Suárez nog één keer mee in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bolivia.

Ondanks zijn afwezigheid in de oefenwedstrijden, heeft Bielsa besloten om de voormalige speler van FC Groningen en Ajax mee te nemen naar de Copa América, waar Suárez ‘zijn’ rugnummer 9 zal behouden, zo maakte de Uruguayaanse bond maandag bekend via officiële kanalen. De aankondiging werd vergezeld van een foto waarop Suárez breeduit lachend naast zijn ploeggenoot Núñez staat. De aanvaller van Liverpool heeft het stokje in de spits bij Uruguay al een tijdje geleden overgedragen aan zijn illustere landgenoot, maar zal tijdens de Copa América spelen met rugnummer 19.

Núñez heeft tot nu toe elf doelpunten gescoord in 23 interlands. Uruguay zal in de groepsfase ook spelen tegen gastland Verenigde Staten en Bolivia. (VI)

Foto: Luis Suárez (m) is Darwin Núñez (l) dankbaar voor zijn geste. (Foto: ESPN) …[+]