Geen individuele prijzen voor Surinaamse volleyballers

Geen-individuele-prijzen-voor-Surinaamse-volleyballers

VOLLEYBAL – Geen van de Surinaamse volleyballers heeft een individuele prijs gewonnen tijdens het Men’s U21 Norceca Continental Championship in Nogales, Mexico. Suriname eindigde bij dit toernooi op de zesde plaats.

De meeste individuele prijzen gingen naar de spelers van de Verenigde Staten van Amerika (USA) en Canada. Deze twee landen hebben de finale gespeeld, waar USA het kampioenschap pakte. Sterling Foley van USA werd uitgeroepen tot Most Valuable Player. Hij pakte ook de prijs voor beste Spiker. Jackson Cryst van USA werd uitgeroepen tot beste blokker.

De Canadees Piers de Greef kreeg de tweede beste Spiker prijs en Cody Hudson die van tweede beste blokker. Kale Fisher (Canada) werd uitgeroepen tot beste Setter en Quintin Greenidge (Canada) tot beste Receiver. De Cubaan Daniel Martinez werd de beste scorer en Osmar Peralta van Nicaragua ontving de prijs voor beste libero en beste digger.

USA won in de finale van Canada in drie sets (25-18, 25-21 en 27-25). Cuba eindigde op de derde plaats door van  Puerto Rico te winnen in vier sets (13-25, 25-13, 25-20, 25-18 en 25-22). Mexico eindigde op de vijfde plaats door van Suriname te winnen in drie sets (14-25, 20-25 en 18-25). Guatemala werd zevende. Het land won van Nicaragua in drie sets (25-22, 28-26 en 25-22).

Furgil Ong-A-Fat, hoofdcoach van Suriname geeft aan wij onze energielevel kwijt zijn geraakt. “Ik had ze gezegd tijdens de trainingssessie voor de wedstrijd tegen Mexico, dat wij als team moeten spelen. Het is onze laatste wedstrijd. Wij kijken nu uit naar het volgende toernooi.”