NJK 2024 succesvol afgesloten

NJK-2024-succesvol-afgesloten

SCHAKEN – In het weekend is er een einde gekomen aan de Nationale Jeugdschaakkampioenschappen van de Surinaamse Schaakbond. Er werd gestreden in de U-8 t/m U-18-klasse. Het toernooi werd afgewerkt in het Denksportcentrum.

In de U-8-klasse werd Esmay Wu overall kampioen. Daniël Bouterse eindigde op de tweede plaats en Jovan Wondel werd derde. In de U-10-klasse werd Yana Anandbahadoer kampioen bij de meisjes en bij de jongens Brendan Li. In de U-12-klasse pakte Rithvik Chotkan het kampioenschap en Janice Orasji werd semikampioen. Nathan Tjon Hing eindigde op de derde plaats.

In de U-14-klasse eindigden Roger Orasji en Ravish Ramesar op een gedeelde eerste plaats met 7,5 punt. Hierdoor moest er barrage gespeeld worden om het kampioenschap te bepalen. Orasji won van Ramesar en pakte het kampioenschap. Ramesar werd tweede en Elise Wu eindigde op de derde plaats.

In de U-16-klasse pakte Ky-Mani Wijnhard het kampioenschap en Keenan Elliot werd tweede. Terrence Wu eindigde op de derde plaats. In de U-18-klasse pakte Jason Yeung voor de derde keer op rij het kampioenschap. Yeung won alle negen gespeelde wedstrijden. Shiraz Habieb werd tweede en Maylee Tjong Tjin Joe eindigde op de derde plaats.