Notch en IMT spelen gelijk

VOETBAL – De ‘battle of het oosten’ is in een gelijkspel geëindigd in de competitie van de Suriname Major League. In het Essedstadion kwamen Notch en Inter Moengo Tapoe niet verder dan een gelijkspel: 3-3.

IMT begon de wedstrijd veel beter, maar kon doelman Marfier Hupsel van Notch niet verslaan. Een fout van IMT-verdediger Ronaldo Kemble bracht het team op een achterstand. Kemble verloor de bal aan Finidi Misidjan, die op zijn beurt door Rahi Kastiel werd neergehaald in het gebied. Bruno Santos de Lima belastte zich hiermee en maakte geen fout: 1-0.

Notch kon niet lang genieten van de voorsprong, want Romeo Kastiel bracht ploegen op gelijke hoogte: 1-1. Kastiel was in goeden doen, want in de 35ste minuut gaf hij IMT de voorsprong: 1-2. In de tweede helft kwam Notch beter opdagen en nam wederom de voorsprong. Romario Bane bracht ploegen eerst op gelijke hoogte, waarna de jeugdige Robinio Pinas de voorsprong gaf aan Notch. In de slotminuten was het Kastiel die IMT alsnog een punt bezorgde.

In de andere wedstrijd won koploper Transvaal makkelijk van Flora: 3-0. Jerrel Wijks gaf Transvaal de voorsprong, waarna Dimitrie Apai de voorsprong van Transvaal verruimde. In de tweede helft bepaalde Denilson Joekoe de eindstand op 3-0.

Uitslagen dertiende ronde: Voorwaarts-Broki: 5-1, Robinhood-Inter Wanica: 7-1, PVV-Leo Victor: 2-1, Flora-Transvaal: 0-3 en Notch-Inter Moengo Tapoe: 3-3.