Verstappen wint ook sprintrace in Oostenrijk

Verstappen wint ook sprintrace in Oostenrijk

AUTOSPORT – Max Verstappen heeft ook de derde sprintrace van dit Formule 1-seizoen, in Oostenrijk, op zijn naam geschreven. De WK-leider kreeg het in de beginfase flink te verduren van beide McLaren-coureurs, maar bleek opnieuw de beste van het stel.
Oscar Piastri eindigde als tweede en Lando Norris als derde, waardoor Verstappen in de WK-stand twee punten uitliep op nummer twee Norris. Het verschil bedraagt nu 71 punten in het voordeel van de Nederlander. Verstappen had een goede start en behield de leiding, maar Norris zat de eerste rondjes zeer dicht achter hem. In de vijfde ronde haalde de Brit de Limburger ook in, in bocht 3, maar een bocht later nam Verstappen de leiding weer over. Piastri profiteerde ook van dat fraaie gevecht, want hij ging zijn teamgenoot Norris voorbij om de tweede plek te bemachtigen.
Halverwege de race van 23 rondjes werd duidelijk dat Piastri het tempo van Verstappen niet meer kon volgen en zich gewonnen moest geven. Daarachter was het evident dat Norris meer tempo in zijn McLaren had dan Piastri, zoals zo vaak gedurende de races, maar de Brit slaagde er evenwel niet in om de Australiër voorbij te komen.
Achter de top-3 finishte George Russell (Mercedes) als vierde. Daarachter eindigden ook Carlos Sainz (Ferrari), Lewis Hamilton (Mercedes), Charles Leclerc (Ferrari) en Verstappens teamgenoot Sergio Pérez – die opnieuw flink tekortkwam – in de top-8 en dus in de punten.
„Het waren mooie gevechten, maar toen ze achter mij geen DRS meer konden gebruiken kon ik meer mijn eigen race rijden”, aldus Verstappen. „Je zag dat zij (McLaren, red.) twee auto’s hebben die pushten en het mij moeilijk probeerden te maken. We moesten er dus hard voor werken. We hebben wel wat dingen om naar te kijken om beter te doen, zeker richting morgen. Dan is het een langere race en wordt het zwaarder op de banden.” (De Telegraaf)…[+]