Jamaicaan Thompson met toptijd op 100 meter naar Spelen

Jamaicaan Thompson met toptijd op 100 meter naar Spelen

ATLETIEK – Atleet Kishane Thompson heeft zich met een verrassend goede tijd op de 100 meter als snelste Jamaicaan geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs. De 22-jarige sprinter won de kwalificatiewedstrijd in eigen land in 9,77, de gedeeld negende tijd ooit en de beste tijd van dit seizoen. Thompson, die pas bezig is aan zijn tweede jaar als prof, zegt nog veel sneller te kunnen.
„Mijn coach had me gezegd om alleen maar voor de eerste 60 meter te gaan, daarna moest ik al rustiger aan doen. Het doel was niet om iets te bewijzen. Als ik tweede of derde was geworden, had ik de Spelen ook gehaald”, zei Thompson. Oblique Seville werd tweede in 9,82, voor Ackeem Blake (9,92). Het wereldrecord is nog altijd in handen van hun landgenoot Usain Bolt met 9,58.
De Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce plaatste zich op het koningsnummer bij de vrouwen voor haar vijfde Olympische Spelen. De tweevoudig winnares van goud (10,94) moest Shericka Jackson (10,84) en Tia Clayton (10,90) voor zich dulden. (De Telegraaf)…[+]