Trump-fans laten iconische foto na moordaanslag tatoeëren: ’Hij is dé man’

8 Trump-fans laten iconische foto na moordaanslag tatoeëren

BUTLER – De gebalde vuist omhoog. ’Fight!’ Het beeld na de moordaanslag op oud-president Donald Trump in de staat Pennsylvania ging heel de wereld over en was in zo’n beetje alle kranten en op nieuwszenders te zien, tot aan de verkoop van t-shirts uit China met de beeltenis erop aan toe. Trump-volgelingen gaan nu ook viraal met tattoos van de 78-jarige Republikein die door de schietpartij aan zijn oor gewond raakte.

’Nikki Se7en’ is prompt een van de bekendste tattoo-makers van het land, nu haar tekening op het been van een Trump-supporter massaal op sociale media wordt gedeeld. Uit verschillende berichten op onder meer X is op te maken dat wel meer Trumpisten het moment nadat hij beschoten is, hebben laten tatoeëren. De moordaanslag van afgelopen zaterdag bij een rally legt de campagne van de Republikeinen zodoende geen windeieren. ’Hij vangt een kogel voor je op’, klinkt het al dagen bij zijn fans.

“De aanvragen voor dat specifieke beeld kwamen al heel snel binnen nadat die foto was gepubliceerd”, zegt een tattoo-artiest. Adrian West Jr is één van hen: „Trump is de f*cking man”, klinkt het overtuigend. Een schutter nam Trump vanaf het dak van een gebouw onder vuur. Een omstander werd dodelijk getroffen, twee anderen raakten gewond. De schutter werd snel doodgeschoten.

Overigens is in oude fragmenten op sociale media te zien hoe Trump, onder toeziend oog van zijn vrouw Melania, tegen zijn zoon Barron zegt dat hij ’nooit aan de drugs, alcohol of sigaretten mag’. „En geen tattoos, ik wil nooit zien dat je tattoos hebt.” (De Telegraaf)…[+]