Rechter halveert straf in zaak omgekomen uroloog Ceresstraat

persrechter

PARAMARIBO – Ondernemer Sergio R. is gisteren veroordeeld tot vier jaar celstraf voor zware mishandeling met de dood tot gevolg van een 57-jarige uroloog aan de Ceresstraat. De woordenwisseling over het bellen voor een taxi mondde uit in het incident met dodelijke afloop. Rechter Maytrie Kuldip Singh heeft rekening gehouden dat Sergio R. voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie en ook spijt heeft betuigd. Dat is de reden dat zij de strafeis van acht jaar met de helft heeft verminderd.

Op 24 juni 2023 ging het latere slachtoffer naar de levenspartner van Sergio R. Hij verzocht de vrouw om een taxi te bellen, maar zij kon niet voldoen aan zijn verzoek, omdat zij druk bezig was met andere activiteiten. Het latere slachtoffer duidde tijdens een woordenwisseling de vrouw van de verdachte aan als een ‘bitch’. De vrouw belde haar partner Sergio R. op en vertelde dat de uroloog tekeerging. Sergio R. kwam ter plaatse en vroeg het slachtoffer waarom hij tekeerging. Hij hield de man voor de plaats te verlaten, waarbij er een woordenwisseling ontstond. Sergio R. greep de man toen met beide handen aan zijn keel vast. Daarna hield hij de man in een wurggreep en hij sleepte hem naar buiten. Vervolgens duwde hij de man bij de inrit die hellend is. Het slachtoffer maakte een draaiende beweging en kwam te vallen op zijn achterhoofd met als gevolg dat hij overleed.

Kuldip Singh heeft in het vonnis het verweer van advocaat Irvin Kanhai verworpen omtrent de verkeerde pleegdatum in de dagvaarding van Sergio R. Kanhai vroeg nietigheid van de dagvaarding. Kuldip Singh zei dat het strafbare feit is gepleegd op 24 juni 2023, maar er stond in eerste instantie abusievelijk 24 augustus 2023 vermeld. Volgens haar is het logisch dat het feit niet in de toekomst gepleegd kan worden en dat de verdachte niet kan worden gedagvaard voor een feit dat in de toekomst wordt gepleegd. Het Openbaar Ministerie had een wijziging gevorderd van de gepleegde datum, welke was toegewezen door de magistraat. Volgens de rechter voldoet de dagvaarding aan de vereisten van tijd en plaats, het strafbare feit en de omstandigheden waaronder het feit is gepleegd. Zij motiveerde dat er geen gebreken kleven aan de dagvaarding. Persrechter Iswarpersad Sonai heeft over deze zaak informatie verschaft aan de pers.
WJ

 

Persrechter Iswarpersad Sonai heeft gisteren informatie verschaft aan de pers over de strafzaak Ceresstraat. Sergio R. is in deze zaak veroordeeld tot vier jaar celstraf voor zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende.

 

…[+]