Enkele scholen sinds maandag gesloten vanwege wateroverlast

erf-school-onder-water

PARAMARIBO – Enkele scholen in Paramaribo hebben sinds maandag hun deuren gesloten gehouden vanwege de extreme regens van de afgelopen dagen. Deze scholen hebben te kampen met wateroverlast. Ook hebben veel leerkrachten zich afgemeld vanwege de wateroverlast. Een ouder van wie de kinderen op OS Munder zitten, vertelt dat de school sinds maandag gesloten is. Hij geeft aan dat het altijd een probleem is wanneer het regent, waardoor de kinderen verstoken zijn van onderwijs.

Helmina Poese, directeur van het Algemeen Vormend Onderwijs, vertelt dat zij morgen een vergadering heeft met vertegenwoordigers van het Ministerie van Openbare Werken om te kijken hoe het probleem bij OS Munder kan worden opgelost. Ook scholen aan de Wilhelminastraat in Paramaribo-Noord, zoals de Richenel Slooteschool en
OS Maretraite, zijn sinds dinsdag gesloten omdat het schoolterrein onder water staat en het water niet wegtrekt. Volgens de directeur heeft zij wel rapportage ontvangen van enkele scholen die gesloten zijn vanwege wateroverlast, maar zij geeft aan dat het niet om heel veel scholen gaat. Zij zegt dat ook enkele avondscholen gesloten waren.

Een schoolleider vertelt dat het elke keer een probleem is wanneer het hard heeft geregend. Hij heeft alle leerkrachten gevraagd in de groepsapp te plaatsen dat de school gesloten blijft. Zij vertelt dat dit een probleem is waar de school al jaren mee kampt. Op sommige scholen die gisteren gesloten waren vanwege wateroverlast, zijn de geplande klassenrepetities verschoven. De schoolleiders hopen dat er nu eindelijk serieus wordt gekeken naar het probleem van wateroverlast.
Een leerkracht van een lagere school vertelt dat bij elke regenval de school onder water loopt, waardoor de leerlingen verstoken zijn van onderwijs. Zij is blij dat er geen repetities meer worden gegeven. Een ouder vertelt dat zij gisteren haar kinderen naar school heeft gestuurd, maar dat zij huiswaarts zijn gekeerd met de melding dat de school gesloten is vanwege wateroverlast. Zij zegt dat dit probleem zich al jaren voordoet en vraagt zich af waarom de overheid niet met een structurele oplossing komt…[+]