Atlete Samuel scheurt hamstring vlak voor vertrek en mist Olympische Spelen

Atlete Samuel scheurt hamstring vlak voor vertrek en mist Olympische Spelen

ATLETIEK – Jamile Samuel mist de Olympische Spelen in Parijs. De atlete heeft vlak voor vertrek haar hamstring gescheurd, zegt ze tegen Hardloopnetwerk.

“Het is een pees en die heeft veel tijd nodig om te herstellen. Ik ben er even kapot van. Echt heel zuur”, zegt Samuel, die de blessure woensdag opliep tijdens een estafettetraining. Een dag later kwam de gescheurde hamstring aan het licht bij een MRI-scan. De 32-jarige Samuel zou voor de derde keer uitkomen op de Olympische Spelen. De Amsterdamse was een van de lopers op de olympische 4×100 meter. Het toernooi rondom die atletiekdiscipline begint op 8 augustus.

De blessure is een nieuwe dreun voor Samuel. Drie jaar geleden kon ze al niet meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio door een hamstringblessure. Ze had zich toen geplaatst voor de 100 meter, de 200 meter en de 4×100 meter. Samuel wist zich dit keer niet voor een individueel nummer te kwalificeren. Bij de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro deed ze wel mee aan de 200 meter, de afstand waarop ze vijfvoudig Nederlands kampioene is. Toen strandde ze in de series.

De Olympische Spelen gaan vrijdag van start in Parijs. De atletieknummers, met onder meer de 400 meter horden met blikvanger Femke Bol, staan vanaf 1 augustus op het programma. De eerste Nederlandse sporters zijn vrijdag gearriveerd in de Franse hoofdstad. (Nusport)…[+]