Verstappen klokt derde tijd in laatste training Boedapest

Verstappen klokt derde tijd in laatste training Boedapest

AUTOSPORT-Max Verstappen heeft zaterdag de derde tijd genoteerd in de derde vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. McLaren-coureur Lando Norris was het snelst in Boedapest.

Norris’ teamgenoot Oscar Piastri eindigde als tweede. Verstappen gaf bijna drie tienden toe op de tijd van Norris. George Russell klokte de vierde tijd, Carlos Sainz eindigde als vijfde.  Verstappen sprak in de aanloop naar de Hongaarse Grand Prix van een cruciaal weekend. De Nederlander rijdt met een flink geüpdatete Red Bull over de Hungaroring. Verstappen heeft onder meer een nieuwe voorvleugel en vernieuwde sidepods op zijn RB20 gekregen.

Verstappens teamgenoot Sergio Pérez had het opnieuw lastig. De Mexicaan, die dit weekend knokt voor zijn laatste kans bij Red Bull, kwam niet verder dan de dertiende tijd. De sessie verliep zonder grote incidenten. Wel moest in de slotfase even kort met de gele vlag worden gezwaaid vanwege een spin van Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur, de winnaar van de vorige race in het Engelse Silverstone, klokte de tiende tijd.

De Grand Prix van Hongarije is de voorlaatste race voor de zomerstop. De eerste seizoenshelft wordt volgende week op Spa-Francorchamps afgesloten met de Grand Prix van België. (Nusport)…[+]