Kamala Harris roept belangrijke donateurs bijeen

PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA - JULY 13: Vice President Kamala Harris speaks during a campaign event at the Asian and Pacific Islander American Vote Presidential Town Hall at the Pennsylvania Convention Center on July 13, 2024 in Philadelphia, Pennsylvania. Harris continues campaigning ahead of the presidential election as Democrats face doubts about President Biden's fitness in his run for re-election against former President Donald Trump. (Photo by Drew Hallowell/Getty Images)

WASHINGTON DC – De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft op het laatste moment een vergadering ingepland met een aantal belangrijke donateurs van haar partij. Volgens The New York Times (NYT) is onduidelijk waar het over gaat. Mogelijk wil ze de donateurs geruststellen in hun steun voor Joe Biden. Harris wordt ook genoemd als eventuele vervanger mocht Biden toch een stap terug doen.

Het overleg wordt volgens de NYT ondersteund door de belangrijke donateur Reid Hoffman, mede-oprichter van LinkedIn. Hij heeft een aantal mensen uit zijn netwerk in Silicon Valley uitgenodigd. “Als de inzet zo hoog is als bij deze verkiezingen, moeten we ons blijven richten op het belangrijke werk dat we moeten verzetten om onze democratie te beschermen”, schreef Hoffman in de uitnodiging die de krant heeft ingezien.

Nog eens vier Democraten uit het Amerikaanse parlement hebben Joe Biden opgeroepen zijn campagne te staken. Daarmee is nu ruim een op de tien Democratische leden van het Congres openlijk voorstander van een andere presidentskandidaat. Vrijdag meldden Chuy Garcia, Jared Huffman, Marc Veasey en Mark Pocan uit het Huis van Afgevaardigden dat ze liever een andere presidentskandidaat zien. “We moeten de realiteit onder ogen zien dat de breedgedragen, openlijke zorgen over uw leeftijd en fitheid een campagne in gevaar brengen die we zouden moeten kunnen winnen”, aldus hun gezamenlijke verklaring.

Met de vier hebben 28 van de 264 Democraten uit de Senaat en het Huis, die samen het Congres vormen, om Bidens terugtrekking gevraagd. Bovenop de mensen die zich openlijk uitspreken tegen Biden, zijn er de voorbije weken ook berichten geweest in Amerikaanse media over prominente Democraten die hun zorgen achter de schermen hebben geuit. Biden is 81 jaar en klonk en oogde tijdens zijn campagne op meerdere momenten broos. (De Telegraaf)…[+]