Boeing verwacht voor 2043 verdubbeling van commerciële luchtvaartvloot

6 Boeing verwacht voor 2043 verdubbeling van commerciële luchtvaartvloot

AMSTERDAM – De wereldwijde vloot commerciële vliegtuigen zal in 2043 bijna zijn verdubbeld door de sterke groei van de luchtvaart. Volgens vliegtuigbouwer Boeing hebben maatschappijen dan in totaal 50.170 toestellen in gebruik. Afgelopen jaar waren dat er nog 26.750.

Volgens Boeing zullen vliegtuigbouwers in de periode tot 2043 ook 43.975 nieuwe toestellen leveren aan maatschappijen, meldt onder meer Reuters. Bij ongeveer de helft daarvan gaat het om brandstofzuinigere en stillere vliegtuigen die oudere modellen vervangen.

Van die nieuwe vliegtuigen bestaat het overgrote deel (ruim 33.000 toestellen) uit zogenoemde single-aisle jets. Dat zijn vliegtuigen die alleen een gangpad in het midden hebben en geschikt zijn voor middellange afstanden. Ruim achtduizend nieuwe toestellen zijn zogenoemde widebody’s voor langere afstanden. De rest bestaat uit toestellen voor regionale routes en vrachtverkeer.

Boeing verwacht verder dat de hoeveelheid mensen die wereldwijd nodig is voor onder meer onderhoud van vliegtuigen in de periode tot 2043 zal verdubbelen tot zo’n 85 miljoen. (NU.nl)…[+]