Manschappen na afronding cursus bevorderd tot onderofficieren

3-Manschappen-na-afronding-cursus-bevorderd-tot-onderofficieren-sn

PARAMARIBO – In totaal 59 korporaals der eerste klasse zijn op donderdag 18 juli bevorderd tot de rang van sergeant. 57 hiervan hebben met succes de Cursus Vak-onderofficieren van het Instituut voor Defensieopleidingen (IDO) afgerond, terwijl 2 afkomstig zijn van de Onderofficiersvorming van het IDO.

Volgens kapitein Dyoma Blokland, commandant van de Militaire School (MS), is het curriculum van deze cursus afgeleid van de Onderofficiersvorming. Met de succesvolle afronding hiervan zijn de cursisten nu in staat om het geleerde in praktijk toe te passen en zodanig een effectieve bijdrage te leveren aan de defensieorganisatie. Twee van de nieuwe onderofficieren uit deze groep zijn afkomstig uit Kwamalasamutu.

Minister Krishna Mathoera van Defensie  gaf aan dat het ministerie blijft investeren in kader. “De enige manier om geweldige prestaties te leveren is door een omgeving te creëren waarin leren de norm is, niet de uitzondering. Leren stelt ons in staat of maakt dat we groeien. Onderofficieren geven leiding aan groepen en het is een cruciale rol die zij hebben in het leger. En we zullen blijven investeren in onze kader, in onze onderofficieren en we verwachten ook dat ze zich blijven inzetten voor land en volk”, aldus de bewindsvrouw.

Volgens de bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, zijn de onderofficieren de ruggengraat van het Nationaal Leger. Hij vroeg de nieuwe sergeanten daarom om het onderofficierskorps met heel veel waarde uit te dragen. “U bent een voorbeeldfiguur. Er wordt naar u opgekeken. U kent de discipline en u kent de normen en waarden. Draag het naar behoren uit. De onderofficier is niet alleen vakman, hij is vooral leider.  Ik doe een beroep op jullie, want jullie hebben heel veel levenservaring om vooral de jonge militairen wegwijzer te blijven maken. En met jonge militairen bedoel ik ook jonge onderofficieren en jonge officieren”, stelde de bevelhebber…[+]