Bewaker mishandeld en beroofd door twee gewapende en gemaskerde personen

7 ondernemers

PARAMARIBO – Bij een gewapende beroving in de vroege ochtend van vrijdag 30 augustus 2024 bij een in aanbouw zijnde rijstverwerkingsbedrijf aan de Fredericiweg in het district Nickerie is de bewaker R.T. door twee verdachten mishandeld en beroofd. 

De politie van het bureau Paradise deed na de melding van de diefstal middels geweldpleging op eerder aangegeven locatie de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren het slachtoffer R.T. aan, die hen voorhield dat hij in zijn slaap is overvallen door twee gemaskerde manspersonen die hem vervolgens mishandelden. Hierdoor liep hij een barstwond op aan zijn hoofd, waarna de daders hem gekneveld achterlieten met medeneming van zijn bromfiets en een bedrag in SRD.

De gewonde bewaker werd hierna voor medische behandeling vervoerd naar het Mungra Medisch Centrum (MMC). De bromfiets werd later op de dag iets verder verwijderd van de rooflocatie op de langs de weg lopende berm aan de Fredericiweg door de politie aangetroffen en in beslag genomen. Aan de opsporing en aanhouding van de voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.