Pre-Nationaal Kamp van Boy Scouts Suriname bezocht door President Santokhi

2-Pre-Nationaal-Kamp-van-Boy-Scouts

PARAMARIBO – Als Chief Scout van Boy Scouts Suriname heeft president Santokhi een bezoek gebracht aan het Pre-Nationaal Kamp van Boy Scouts Suriname te Colakreek. Tijdens zijn toespraak op 29 augustus moedigde hij de jongeren, die tussen de elf en achttien jaar oud zijn, aan om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Het kamp legt de nadruk op saamhorigheid en discipline, kernwaarden die centraal staan binnen de scoutingbeweging.

Dit kamp markeert een belangrijk moment in de viering van het honderdjarig bestaan van de padvinderij in Suriname. Hoofdkwartier Commissaris Verkenners, Wilgo Koster, erkende de uitdagingen bij de organisatie van het kamp, vooral door een gebrek aan faciliteiten. Toch kwam een toegewijd team, waaronder Cherlique Lilienthal, ondervoorzitter van de presidentiële commissie Boy Scouts Suriname en woordvoerder van de president, Vinesh Barhoe, general manager van METS Travel & Tours Suriname, en Rudi Esajas, hoofdcommissaris van de Boy Scouts Suriname, samen om dit evenement mogelijk te maken.

Het kamp heeft als doel jongeren voor te bereiden op hun rol in de maatschappij, met een focus op teamgeest, hulpvaardigheid, en de vaardigheid om met beperkte middelen om te gaan. Koster verwacht dat de scoutingbeweging in Suriname na dit kamp zal groeien.

President Santokhi sprak zijn waardering uit voor de padvinderij en benadrukte het belang van de vormingstrainingen die de jongeren ontvangen. Hij ziet de padvinderij als een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de jeugd, die volgens hem de toekomst van Suriname zal bepalen.

De patrouilles begonnen het kamp met een uitdagende kilometerslange mars en moesten omgaan met hindernissen zoals regen, die het hout nat maakte. Toch slaagden de jongeren erin om vuur te maken, een waardevolle les in doorzettingsvermogen en creativiteit.

Een zorgpunt is dat er tegenwoordig minder jongeren zijn die zich inschrijven voor de padvinderij, wat volgens enkele Verkenners mogelijk komt door de afleidingen van social media en technologie, die de voorbereiding op het leven in de maatschappij kunnen vertragen.