Bushouders NVB slaken noodkreet

8 NVB

PARAMARIBO – Bushouders, die de verschillende routes voor het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) onderhouden, komen met een noodkreet. Zij vinden dat de tarieven al lang zijn achterhaald en willen dat die worden aangepast. Volgens de bushouders wordt de benzineprijs niet aangepast, maar nemen de onderhoudskosten wel drastisch toe. Naar zeggen van de bushouders heeft het geen zin om in actie te gaan, omdat de samenleving hierdoor gedupeerd zal worden en het de overheid niets zal uitmaken als de bushouders van de NVB in actie zijn.
De bushouders vertellen dat een band nu al tussen de SRD 2000 en SRD 2500 kost. “Wij staan elke dag om 5.00 uur op en toch kunnen we nauwelijks wat verdienen om het hoofd boven water te houden. Er zijn veel bushouders die het niet meer zien zitten en hun bus hebben verkocht, alleen omdat ze die niet kunnen onderhouden”, stelt een bushouder.
Een bushouder vertelt dat hij kan begrijpen dat het aanpassen van de tarieven gevolgen zal hebben voor de samenleving, maar hij zegt dat de bushouders geen andere keus hebben. Naar zeggen van de bushouders zijn de zogeheten lanti-bussen een hele hulp voor zij die het zich niet kunnen permitteren de particuliere bussen te betalen. Hij voegt meteen daaraan toe dat de bushouders niet de dupe daarvan moeten worden. “Straks moet ik meer betalen voor elektriciteit, maar we verdienen helemaal niet zo veel om al die verschillende verhogingen te kunnen betalen”, zegt een buschauffeur treurend. Bushouders vertellen dat zij niet zoveel verdienen om de bus vol te tanken…[+]