Franse man die jarenlang zijn vrouw liet verkrachten komt voor rechter

4 (17.00 uur) Franse man die jarenlang zijn vrouw liet verkrachten komt voor rechter

FRANKRIJK – In Frankrijk gaat maandag het proces van start tegen een 71-jarige man die bijna tien jaar lang zijn vrouw liet verkrachten door onbekenden. Hij drogeerde haar en nodigde mannen uit haar in hun huis te verkrachten.

 

Achttien van de vijftig verdachten zitten in voorarrest, schrijft persbureau AFP. Het zijn mannen die 21 tot 68 jaar waren ten tijde van de vergrijpen. De meerderheid van de verdachten is één keer in het huis geweest, tien meerdere keren, tot zes keer toe. Er is volgens Véronique Le Goaziou, onderzoeker op het gebied van seksueel geweld, geen sprake van psychische stoornissen.

 

Velen van de verdachten hebben verklaard dat ze dachten dat ze deelnamen aan de fantasieën van een libertijns stel. Maar volgens de hoofdverdachte wisten ze allemaal dat zijn vrouw gedrogeerd was zonder dat ze het wist.

 

Er zijn 92 verkrachtingen vastgesteld, vooral in de periode 2013 tot 2020. De man diende zijn vrouw een krachtig kalmeermiddel toe. Met de mannen werd contact gelegd op een datingsite, die later werd gesloten omdat de site een vergaarplaats van seksuele roofdieren zou zijn.

 

De feiten kwamen aan het licht toen de hoofdverdachte werd opgepakt, omdat hij in een winkelcentrum vrouwen onder hun rok had gefilmd. Toen de politie hem fouilleerde, vond ze beeldmateriaal van de vrouw die buiten bewustzijn was en werd verkracht.

 

Voor het slachtoffer is het proces “een absoluut verschrikkelijke beproeving”, aldus een van haar advocaten, die ook haar drie kinderen en vijf kleinkinderen bijstaat. Naar verwachting wordt het proces in de tweede helft van december afgerond. (NU.nl) …[+]