Honderden pakketten coke richting Rotterdam onderschept

9 (04.00 uur) Honderden pakketten coke richting Rotterdam onderschept

SANTO DOMINGO – Het Nationale Drugscontrole Directoraat (DNCD) van de Dominicaanse Republiek heeft ruim tweehonderd pakken cocaïne in beslag genomen in een container vol bananen, die klaarstond om te worden vervoerd naar de haven van Rotterdam.

De DNCD heeft de vangst bevestigd met een foto van de partij harddrugs. Volgens het medium Al Momento gaat het om vellen coke die in plakband waren gewikkeld en verborgen in dozen met een dubbele bodem.

De DNCD heeft een onderzoek geopend om degenen die verantwoordelijk zijn voor de illegale lading te achterhalen en arresteren. Volgens de dienst is de partij afkomstig van een internationaal crimineel netwerk dat drugs naar Europa, de Verenigde Staten en Canada stuurde, veelal ook gecamoufleerd in ladingen landbouwproducten.

De coke is naar het Nationale Instituut van Forensische Wetenschappen gestuurd voor nader onderzoek. Er wordt om de haverklap drugs ontdekt vanaf de eilandengroep naar Nederland. Medio juli nam de DNCD een ton cocaïne in beslag. De enorme hoeveelheid harddrugs lag, ook toen, verborgen in een container vol bananen die op het punt stond naar Nederland verscheept te worden. (De Telegraaf)…[+]