Taxichauffeur overvallen door vaste klant en kompaan

3 Ontvluchtte verdachte

 

NICKERIE – De verdachten, K.A. (28) en K.S. (17), zijn kort na een gewelddadige overval op de 42-jarige taxichauffeur R.M., vrijdag door de politie van controlepost Burnside in het district Coronie, aangehouden.

Het slachtoffer deed eerder op die dag aangifte van diefstal door geweldpleging, zware mishandeling en poging tot doodslag op het politiebureau te Henar. Volgens de aangever werd hij donderdagavond door een van zijn vaste klanten ingehuurd voor een taxirit naar Nickerie, waarbij deze samen met een andere persoon plaatsnam in het voertuig. Toen zij Henar naderden, werd R.M. door een van de passagiers gedwongen om drugs te transporteren van Nickerie naar Paramaribo.

De taxichauffeur weigerde dit te doen, waarna het drietal terugkeerde richting Paramaribo. Ter hoogte van de Middenstandspolder moest R.M. onder dwang zijn voertuig tot stilstand brengen en werd daarbij door de passagiers aangevallen. Het tweetal probeerde vervolgens met een kabel de man te wurgen. Er ontstond een worsteling tussen het slachtoffer en de verdachten, waarbij de taxichauffeur door het tweetal uit zijn voertuig werd getrapt. Hierna werd hij door het duo mishandeld en hebben de verdachten hem tot twee keer toe met zijn eigen voertuig aangereden.

De taxichauffeur zag kans zichzelf te redden door zich in een bosschage langs een kanaal te verstoppen, waar hij na enige tijd een lift vond naar het politiebureau in Henar om aangifte te doen. De aangever heeft ernstige letsels opgelopen over zijn hele lichaam, waaronder een beenfractuur, en is voor medische behandeling opgenomen in het Mungra Medisch Centrum.

Na de aanhouding zijn de twee verdachten overgebracht naar Nickerie en overgedragen aan de politie aldaar. Ook het voertuig van de taxichauffeur is door de politie in beslag genomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten, hangende het onderzoek door de politie, in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio West…[+]