Ambtenaar op vrije voeten na beschuldiging van belaging collega

Rechter

PARAMARIBO – Een ambtenaar die werd verdacht van ontucht, belaging en feitelijke aanranding van zijn collega, is in vrijheid gesteld. Volgens zijn advocaat, Vinay Moerahoe, die samen met zijn collega Irvin Kanhai rechtsbijstand verleent, ontbreekt het bewijs voor de beschuldigingen.

De verdachte verbleef twee weken in het cellenhuis, voordat hij door het Openbaar Ministerie in vrijheid werd gesteld. Moerahoe meldt dat de aangeefster aangifte heeft gedaan tegen de ambtenaar. De politie arresteerde de ambtenaar op zijn werk en stelde hem op 16 augustus in verzekering.

De advocaat stelt dat zijn cliënt weliswaar WhatsApp-berichten naar de vrouw heeft gestuurd, maar dat zij op deze berichten heeft gereageerd. Er zou echter geen sprake zijn van stelselmatig versturen van WhatsApp-berichten. De collega heeft nooit kenbaar gemaakt dat zij geen berichten van hem wilde ontvangen en heeft hem ook nooit geblokkeerd. De ambtenaar ontkent de beschuldigingen van aanranding en ontuchtige handelingen. Moerahoe benadrukt dat er geen bewijs in het dossier aanwezig is, desondanks werd de verdachte in verzekering gesteld.

De raadsman wijst erop dat de verdachte door de politie van zijn werkplek werd opgehaald en als een zware crimineel werd behandeld, terwijl hij nooit door de wetsdienaren was opgeroepen. De aangeefster had een brief geschreven aan de directeur en de minister, waarna de onderdirecteur met haar over de klacht had gesproken. Ze besloot ook aangifte te doen bij de politie.

De ambtenaar zal vanaf de tweede week van oktober zijn werkzaamheden op het ministerie hervatten. Hij heeft echter aangegeven niet meer samen te willen werken met de collega, die hem onterecht zou hebben beschuldigd. Hij vindt het onterecht dat hij heeft vastgezeten voor ‘strafbare’ feiten. Die heeft hij niet gepleegd.                              

WJ…[+]