SGCC viert eerste verjaardag

SGCC

PARAMARIBO – De Suriname-Guyana Kamer van Koophandel (SGCC) vierde zaterdag haar eerste verjaardag. Sinds de virtuele lancering op 31 augustus 2023 is de Kamer een belangrijke speler in de regionale economische ontwikkeling.

Het lanceringsevenement werd bekrachtigd door de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samen­werking, Albert Ramdin, de minister van Buitenlandse Zaken van Guyana, Robert Persaud en de ambassadeur van Guyana in Suriname, Virjanand Depoo.

Op initiatief van voorzitter Vishnu Doerga en ambassadeur Liselle Blankendal, bracht het SGCC Startup Committee toonaangevende bedrijven uit beide landen samen. Guyana werd vertegenwoordigd door Floor It Guyana, M. Sookhai & Co, Guyana Port Inc. en Glasgow Law Firm, terwijl Suriname werd vertegenwoordigd door Creative Tech Hub Caribbean, Optiek Ninon, Fernandes Group en Elgawa Suriname. Deze sterke formatie legde de basis voor wat een bloeiend platform voor zakelijke samenwerking en belangenbehartiging zou worden.

In het afgelopen jaar heeft de SGCC haar zichtbaarheid en invloed in belangrijke sectoren aanzienlijk vergroot, door deel te nemen aan een reeks prestigieuze conferenties en handelsmissies. Hoogtepunten waren de Guyana Energy Conference, de Building Conference in Suriname, de Offshore Technology Conference in Houston en de Suriname Energy Oil and Gas Summit, waar de SGCC de grootste delegatie Guyanese bedrijven ooit naar Suriname leidde, met meer dan 60 vertegenwoordigde bedrijven. Onlangs nam de SGCC deel aan de International Building Expo, waarmee haar rol als belangrijke verbinder in de regionale bedrijfsontwikkeling verder werd versterkt.

De SGCC is uitgegroeid tot meer dan 100 erkende leden en heeft sterke allianties gevormd met tal van bedrijfsondersteunende organisaties. De inspanningen op het gebied van belangenbehartiging hebben een impact gehad, met een focus op het verbeteren van de veerdienst en het aandringen op een online boekingssysteem, het bevorderen van de overeenkomst ter voorkoming van dubbele belasting tussen Guyana en Suriname, en het promoten van een lokaal inhoudsbeleid dat ten goede komt aan regionale bedrijven in Suriname. 

Nu is de SGCC verheugd om haar eerste International Business Conference te organiseren van 15 tot 17 oktober in het Guyana Marriot Hotel. Dit vlaggenschipevenement zal zich richten op productie, agro-processing en andere belangrijke sectoren. Deze conferentie zal meer dan 200 bedrijven uit Suriname en Guyana samenbrengen, en naar verwachting meer dan 300 internationale bedrijven naast delegaties uit Curaçao, Brazilië, het Caribisch gebied en daarbuiten, waardoor ongeëvenaarde B2B-mogelijkheden ontstaan. Wij nodigen bedrijven uit om deel te nemen aan dit mijlpaalevenement, waar wereldleiders in verschillende industrieën zullen samenkomen om nieuwe partnerschappen te smeden en ‘business development’ in de regio te stimuleren. Mis deze kans niet om in de voorhoede van de regionale economische groei te staan.

De Surinaamse ambassadeur in Guyana, Blankendal, gaf aan dat het vieren van de eerste verjaardag van de SGCC een bewijs is van de ongelooflijke vooruitgang die is geboekt in het bevorderen van de economische samenwerking tussen onze twee naties. In het afgelopen jaar heeft de SGCC zinvolle contacten gelegd, gezamenlijke zakelijke belangen behartigd en een platform geboden voor dialoog en groei. “Als een van de initiatiefnemers van de Kamer ben ik het bestuur en de leden zeer dankbaar voor hun niet aflatende toewijding, die van groot belang is geweest bij het bevorderen van de missie van de SGCC. Samen hebben we een levendig netwerk van samenwerking en kansen opgebouwd dat zowel onze zakelijke gemeenschappen als onze regionale banden versterkt.”…[+]