Zeedijkstrand Nickerie officieel geopend

opt2

NICKERIE – Het Zeedijkstrand is officieel geopend. Districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan heeft zondag de opening van dit nieuwe recreatiegebied verricht. Dit is een nieuwe locatie voor vertier. Het strand, dat in samenwerking met lokale ondernemers tot stand is gekomen, trekt sinds de opening veel bezoekers.

Volgens de dc is er een trap aangelegd om het de bezoekers gemakkelijker te maken, omdat ontspanning en recreatie belangrijk zijn. Zij geeft aan dat het strand geopend is, maar dat het nog niet af is. Er zal een parkeerterrein worden aangelegd en de omgeving zal beter beveiligd worden om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. Ook zal de berm verhoogd en bezand worden. Voor het parkeren wordt een vergoeding gevraagd, die gebruikt zal worden voor het onderhoud van de locatie.

Daarnaast komt er een afgebakend gebied waar bezoekers veilig kunnen zwemmen. Momenteel is zwemmen op eigen risico, omdat er nog gewerkt wordt aan het veilig maken van het zwemgedeelte. Waterscooters zijn ook welkom, maar de dc vraagt deze gebruikers om extra voorzichtig te zijn en afstand te houden van zwemmende bezoekers.

Op dit moment zijn er vier vuilnisbakken geplaatst, maar er zullen in de toekomst meer worden toegevoegd.

Bezoekers worden gevraagd hun afval in de vuilnisbakken te deponeren of mee naar huis te nemen. Er zijn zorgen over kapotgeslagen alcoholflessen, wat gevaarlijk kan zijn op het strand, vooral voor kinderen die op de rotsen lopen. Het is ook belangrijk om geen flessen op de rotsen achter te laten.

In de volgende fase van de ontwikkeling van het strand zullen er eetgelegenheden en toiletten worden toegevoegd. Bezoekers worden aangemoedigd om het strand netjes te houden en geen vernielingen aan te brengen. Er zullen ook meer zitbanken worden geplaatst.

AC

Het Zeedijkstrand is zondag officieel geopend en trekt sindsdien veel bezoekers. (Foto: BIC Nickerie)…[+]