Cristiano Ronaldo doet graag stap terug bij Portugal

16.00 Cristiano Ronaldo doet graag stap terug bij Portugal

VOETBAL – Cristiano Ronaldo heeft nog geen plannen om te stoppen bij het nationale elftal. Ook voor de Nations League-wedstrijden tegen Kroatië en Schotland zit hij gewoon weer bij de selectie. Maar als het zover is heeft de Portugees “geen moeite met die beslissing”, zo zei hij zelf.

De 39-jarige Ronaldo speelt al sinds 2003 voor het nationale elftal van Portugal. Hij speelde 212 interlands en scoorde daarin 130 keer. Geen enkele andere voetballer kwam tot die aantallen. De vedette is nauwelijks weg te denken in het shirt van Portugal, maar gezien zijn leeftijd zal hij toch ooit zijn pensioen aankondigen.

De aanvaller heeft geen moeite met die beslissing, dat schrijft de BBC. “Als het moment daar is, zal ik een stap opzij doen.” Ronaldo kwam afgelopen EK nog in actie met Portugal, dat in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Frankrijk. Hij was samen met teamgenoot Pepe (41), de oudste speler op het EK van 2024.

Na het EK was er wel wat kritiek op de aanvaller. “Soms is het tijd om je plek af te staan aan jongere, talentvolle voetballers”, zei Jose Fonte, oud-international van Portugal, bijvoorbeeld. Maar Ronaldo is volgens hemzelf ook bereid dat te doen.

“Als ik het gevoel heb dat ik niets meer bijdraag aan het team, ben ik de eerste die vertrekt”, aldus Ronaldo. “De verwachtingen van het nationale elftal op het EK waren ook te hoog”, zei hij over het toernooi.

Op korte termijn gaat CR7 dus nog niet met pensioen. “Als ik het nationale team verlaat, zal ik dat ook niet van tevoren aankondigen. Het wordt een spontane beslissing van mijzelf, maar wel een waar ik goed over heb nagedacht.” (SN) …[+]