Rechter verbiedt Trump gebruik lied Hold On, I’m Comin’

1 (14.00 uur) Rechter verbiedt Trump gebruik van lied Hold On, I’m Comin’

ATLANTA – Donald Trump mag bij politieke bijeenkomsten niet langer de soulklassieker Hold On, I’m Comin’ van Sam & Dave gebruiken. Dat heeft een rechter in Georgia dinsdag besloten. Volgens Amerikaanse media is het de eerste keer dat een rechter Trump heeft verboden een nummer te gebruiken. Veel artiesten hebben daar wel over geklaagd.

De nabestaanden van componist en songwriter Isaac Hayes, een van de twee schrijvers van Hold On, I’m Comin’, gingen een stap verder en klaagden de presidentskandidaat aan voor het zonder toestemming gebruiken van het nummer. De rechter gaf hen gelijk, maar Trump hoeft oude campagnefilmpjes met het nummer niet offline te halen.

De zoon van Isaac Hayes hoopt dat de uitspraak andere artiesten aanspoort. “Ik wil dat andere artiesten, die niet willen dat hun muziek wordt gebruikt door Donald Trump of andere politieke entiteiten, deze kans aangrijpen.”  Meerdere bands en artiesten hebben aangegeven dat ze niet willen dat Trump hun muziek gebruikt. Dat deden onder meer de Foo Fighters, R.E.M., Beyoncé, Céline Dion en Neil Diamond. (De Telegraaf) …[+]