Voormalig United-spits pleit voor vertrek Ten Hag en oppert opmerkelijke opvolger

16.00 Voormalig United-spits pleit voor vertrek Erik ten Hag en oppert opmerkelijke opvolger

VOETBAL – Voormalig Manchester United-ster Michael Owen is van mening dat Cristiano Ronaldo een goede opvolger voor Erik ten Hag is. De Nederlandse oefenmeester krijgt het bij The Red Devils niet voor elkaar en daarom is het tijd voor een andere trainer. Dat vindt Owen. “Niet goed genoeg om de ommekeer te brengen”, zegt hij tegen TVSporten.

 

Met name het feit dat Manchester United afgelopen seizoen als achtste eindigde in de Premier League speelt mee voor Owen. Hij verwacht geen verandering. “Als je Manchester United-fan bent, dan wil je direct verbetering qua prestaties zien. Ze hebben Ten Hag gehouden en de aankopen zijn niet goed genoeg om de ommekeer te brengen”, stelt de voormalig United-spits.

Owen is allesbehalve verrast dat zijn oude club zo’n slechte seizoenstart heeft. “Ik zie ze niet in de top vier eindigen. United heeft een andere trainer nodig om weer succes te hebben. Is er écht iemand verrast over deze start?”, vraagt Owen zich af.

Vooralsnog pakte Erik ten Hag met zijn ploeg pas drie punten uit drie wedstrijden. Tegen Fulham besliste Joshua Zirkzee de wedstrijd in hun voordeel, maar tegen Brighton en Liverpool werd verloren. “Ze hebben geluk gehad dat ze drie punten pakten in de eerste wedstrijd. Er is simpelweg niet genoeg verbetering.”

Owen vindt dat Cristiano Ronaldo dé opvolger van Ten Hag moet worden. “Ik ben benieuwd wat Cristiano gaat doen als hij stopt. Misschien gaat hij voor de baan als bondscoach van Portugal. Als hij dat goed doet, dan zullen Manchester United en Real Madrid zeker naar hem gaan kijken. Je weet maar nooit, misschien wil hij nu al wel die kant op”, doelt Owen op de baan bij United. (SN)

 

Foto: Michael Owen is van mening dat Cristiano Ronaldo een goede opvolger van trainer Erik ten Hag (l), die afgelopen zondag van Liverpool verloor, is. …[+]