Rechtszaak tegen verdachten rondom dood Matthew Perry begint in maart

Rechtszaak tegen verdachten rondom dood Matthew Perry begint in maart

LOS ANGELES – Twee mensen die in verband worden gebracht met de dood van Matthew Perry, moeten op 4 maart 2025 voor de rechter verschijnen. Dat melden verschillende media, waaronder CNN. Het gaat om dokter Salvador Plasencia en de vermeende drugsdealer Jasveen Sangha.

In totaal zijn er vijf verdachten in de zaak rond het overlijden van de Friends-acteur. Drie van hen bekenden al eerder schuld: dokter Mark Chavez, persoonlijk assistent Kenneth Iwamasa en vriend Erik Fleming. De twee laatstgenoemden hebben een schikking getroffen en horen hun straf in het najaar. Chavez is nog bezig zijn schikking af te ronden.

Plasencia en Sangha zouden beiden een rol hebben gespeeld in de dood van Perry, door hem ketamine te verstrekken. Ze ontkennen allebei betrokkenheid. Sangha – die ook wel ‘ketaminekoningin’ wordt genoemd – zit momenteel vast. Plasencia is op borgtocht vrijgelaten.

Perry werd in oktober vorig jaar dood aangetroffen in het bubbelbad in zijn huis in Los Angeles. De acteur overleed aan de gevolgen van een overdosis ketamine. Hij kreeg de drug meermaals voorgeschreven voor de behandeling van depressies en een angststoornis. (NU.nl)…[+]