Nog niet alle leerlingen geplaatst

7 Minister Ori Financien groot

PARAMARIBO –  Niet alle leerlingen die zich hadden geregistreerd om ingeschreven te wor-den op een muloschool, zijn ingeschreven. Enkele bezorgde ouders vragen zich af wanneer zij van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zullen vernemen dat hun kind een plek heeft en waar hun kroost wordt ingeschreven.

Nathalie Bladroos vertelt dat zij nog steeds niets heeft vernomen van het ministerie. Zij hoopt dat haar dochter op een school in de buurt waar zij woont of werkt, geplaatst kan worden. “Ik moet nog school-spullen kopen en moet weten welke schoolspullen ik moet aanschaffen en of het uniform voorzien moet worden van het logo van de school”, stelt zij.

Een andere bezorgde moeder zegt dat zij haar zoon nog steeds niet heeft kunnen inschrijven. Zij vraagt zich af wanneer haar zoon ingeschreven zal worden. “De school begint over drie weken en mijn zoon verheugt zich echt op naar school te gaan en nu is hij teleurgesteld dat hij nog steeds niet is ingeschre-ven”, zegt zij.

De ouders hopen niet dat jonge kinderen van 11 jaar heel ver van huis geplaatst zullen worden, omdat alles duur is en zij niet in staat zijn een schoolauto te betalen.  “We weten niet waar we nu aan toe zijn. Ook kunnen wij nog steeds niet alle schoolspullen kopen, omdat je niet weet op welke school je kind ingeschreven zal worden en of het uniform voorzien moet worden van het logo van de school”, aldus een bezorgde ouder. Zij hoopt dat het ministerie alle kinderen komend schooljaar van een plek kan voor-zien.

Een schoolleider vertelt dat het passen en meten is hoe de leerlingen geplaatst zullen worden. Volgens haar heeft zij 89 geregistreerde kinderen op de lijst staan. Naar haar zeggen kan zij geen leerlingen meer inschrijven, nadat zij 40 nieuwe inschrijvingen heeft gehad. Dit omdat heel wat leerlingen van leerjaar 9 de klas over moeten doen, wat maakt dat er geen plek is voor nieuwe studenten. Ook geeft zij aan dat zij geen overvolle klasse wil en dat het ministerie druk bezig is te kijken waar de 89 geregistreerde leer-lingen voor leerjaar 9 geplaatst kunnen worden.