Surinamers kunnen visumvrij reizen naar Indonesië

6-visafree

PARAMARIBO/JAKARTA – Surinamers kunnen vanaf nu visumvrij reizen naar Indonesië. President Joko Widodo heeft onlangs een presidentiële verordening uitgevaardigd waarin visumvrij reizen voor dertien landen, waaronder Suriname, is opgenomen. Met dit visumvrije beleid wil de regering meer bezoekers uit de aangewezen landen aantrekken, waardoor de toeristische inkomsten toenemen en de lokale economie positief wordt beïnvloed.

Volgens de nieuwe verordening krijgen bezoekers een visumvrij verblijf van maximaal 30 dagen, zonder mogelijkheid tot verlenging of wijziging van de visumstatus. De dertien landen die visumvrij mogen reizen zijn: Brunei Darussalam, Filipijnen, Cambodja, Laos, Maleisië, Myanmar, Singapore, Thailand, Vietnam, Timor-Leste, Suriname, Colombia en Hong Kong.

Indonesië, bekend om zijn verbluffende natuurlijke schoonheid en rijk cultureel erfgoed, leunt zwaar op het toerisme als een belangrijke economische motor melden buitenlandse media. De stijging van het internationale bezoekersaantal zal naar verwachting niet alleen ten goede komen aan de toeristische sector, maar ook een rimpeleffect hebben op aanverwante sectoren zoals transport, horeca en gastro-nomie.

De toestroom van buitenlandse toeristen zal waarschijnlijk meer werkgelegenheid creëren voor de loka-le bevolking en de regionale inkomsten uit toerisme vergroten. Het visumvrije beleid werd geïmple-menteerd met zorgvuldige afweging van wederkerigheid, veiligheid en de voordelen voor het toerisme, de economie en investeringen, zoals bepaald door de president…[+]