Vader Amerikaanse schoolschutter (14) ook opgepakt Liet zoon wapen hebben

2 (13.00 uur)Vader Amerikaanse schoolschutter (14) ook opgepakt

VS –  De vader van de veertienjarige verdachte van een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia is donderdagavond ook opgepakt. Hij wordt net als zijn zoon verantwoordelijk gehouden voor de dood van vier mensen op de school.

Dat laat het Georgia Bureau of Investigation (GBI) weten op X. Volgens de aanklacht wist Colin Gray (54), de vader van de vermoedelijke schutter Colt Gray (14), dat zijn zoon een wapen had en zou hij dat ook hebben toegestaan. De Amerikaanse justitie spreekt van nalatig handelen en verdenkt Colin Gray daarom van onder meer dood door schuld. Zijn zoon staat terecht voor moord en moet vrijdag al voor de rechter verschijnen.

De schietpartij vond woensdag plaats op de Apalachee High School in de plaats Winder. Twee docenten en twee leerlingen kwamen om het leven. Negen anderen raakten gewond.  De veertienjarige verdachte gaf zich vrijwel meteen over aan de politie. Zijn motief is nog onduidelijk. Hij zou bij de schietpartij een semiautomatisch geweer hebben gebruikt. Het Amerikaanse NBC News schrijft dat de vader zijn zoon vorig jaar eenzelfde type geweer cadeau gaf. (NU) …[+]