Extreme hitte vandaag

5 Extreme hitte vandaag

PARAMARIBO – Vandaag zal er weer een extreme gevoelstemperatuur van rond de 43 graden te merken zijn. De Meteorologische Dienst Suriname waarschuwt de samenleving om de nodige maatregelen te treffen en zich te beschermen tegen de extreme hitte die op 7 september wordt verwacht.

De afgelopen dagen was de hitte voor de samenleving al behoorlijk ondragelijk. Vanwege de aanhoudende droogte voelt de temperatuur nog warmer aan dan deze in werkelijkheid is.

Artsen adviseren personen om op de warme dagen voldoende water te drinken en zich te beschermen tegen de zon. Het opdoen van onder andere een hoed of pet is raadzaam. Ook zou het goed zijn als personen een paraplu gebruiken en luchtige kleding dragen.  Een ander advies is om op het heetst van de dag binnen te blijven. Op wie extra gelet moet worden in deze hete periode zijn ouderen, baby’s, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen. Dit omdat het gaat om kwetsbare groepen die een grotere kans lopen op gezondheidsrisico’s. Ook huisdieren zoals honden en katten moeten voldoende water drinken en het liefst op schaduwrijke plekken vertoeven…[+]