Winkelier neemt met geweld geld uit broekzak klant

5 Winkelier haalt met geweld

PARAMARIBO – De politie van bureau Corantijnpolder heeft donderdag de 57-jarige winkelier B.I. aangehouden, na te zijn ontboden door haar.

Volgens informatie van de politie heeft de 43-jarige R.S. woensdag aangifte gedaan tegen B.I. vanwege diefstal middels geweldpleging. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is komen vast te staan dat R.S. nog een openstaande rekening moest betalen aan de winkelier.

Toen de klant zich maandag naar de winkel aan de Ramadhar Rajaramweg in Nickerie begaf om zich te vermaken, liep de situatie uit de hand. De winkelier raakte verhit en bracht de klant plotseling met een hard voorwerp een slag toe op zijn voorhoofd. Ook moest de aangever vuistslagen incasseren op zijn borstkas en nam B.I. met geweld geld uit de broekzak van het slachtoffer. De winkelier werd door de politie ontboden en nadat hij zich donderdag had aangemeld, werd hij direct in de kraag gevat. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. …[+]